Yatırım Finansman ‘En İyi Büyüme Tahmini Yapan Kuruluş’ seçildi

Yatırım Finansman  ‘En İyi Büyüme Tahmini Yapan Kuruluş’ seçildi

Türkiye’nin ilk borsa aracı kurumu Yatırım Finansman olarak küresel çapta makroekonomik verilere ilişkin üretilen tahminleri toplayan ve raporlayan FocusEconomics tarafından “Türkiye 2023 Büyüme Tahminini En İyi Yapan Kurum/Ekonomist” ödülü sıralamasında, 49 yerli, yabancı ve uluslararası kurum arasında birinci olduk.

Dünya çapında 100'den fazla ülkede ve 21 emtiada, altı temel makroekonomik gösterge (GSYİH, Mali Denge, Enflasyon, Faiz Oranı, Döviz Kuru ve Cari Hesap) üzerinden en doğru ekonomik tahminleri yapan kurum ve ekonomistleri ödüllendiren FocusEconomics Analist Tahmin Ödülleri’nde ‘Türkiye 2023 Büyüme Tahminini En İyi Yapan Kurum/Ekonomist’ ödülünü kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

FocusEconomics, en iyi ekonomik tahmincileri belirlemek için 668'den fazla kurumun 22 ay boyunca Consensus Forecast anketine sunduğu reel sektör tahminlerinin doğruluğunu değerlendirdi. Yapılan değerlendirme sonucunda, ‘Türkiye 2023 Büyüme Tahminini En İyi Yapan Kurum/Ekonomist’ kategorisinde Yatırım Finansman ve Başekonomisti Erol Gürcan’a birincilik ödülü verildi.

Yukarı